Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 30

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php:28) in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/plugins/system/languagefilter/languagefilter.php on line 85

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654
Програма

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Програма

25 април 2013 (четврток)
 
    Регистрација во хотел
 
12,30 - 14,00    Ручек
14,00 - 14,30    Регистрација на учесници
14,30 - 15,00    Отварање на конференцијата и поздравни говори:
                       -   Г-дин Милан Петковски, Претседател на Македонско здружение за заштита при работа,
                       -   Г-дин Спиро Ристовски, Министер за труд и социјална политика,
                       -   Г-ѓа Мирјана Андреска, Претседател на Конфедерација на слободни синдикати,
                       -   Г-дин Живко Митревски, Претседател на Сојуз на синдикати на Македонија,
                       -   Г-дин Ангел Димитров, Претседател на Организација на работодавачи на Македонија,
                       -   Г-дин Насер Бајрами, Директор на Државен инспекторат за труд.
 
15,00 - 15,30    Премиера на документарен филм и доделување на награда за животно дело на Г-дин Димче Исјановски,
                       доајен на македонската заштита при работа
15,30 - 16,00    Кафе пауза
16,00 - 17,15    Сесија 1
                       -   Г-дин Тим Трегенза, Европска агенција за безбедност и здравје при работа,
                       -   Г-ѓа Сузана Маневска, Министерство за здравство – Македонија,
                       -   Г-дин Уно Абрахамсен, Државен инспекторат за труд – Норвешка,
                       -   Г-дин Деран Вилијамс, Европска банка за инвестиции и развој.
17,15 - 17,45    Кафе пауза
17,45 - 19,00    Сесија 2
                       -   Г-дин Гавин Лонерган, Управа за безбедност и здравје при работа – Ирска,
                       -   Г-дин Омер Серт, Генерален директорат за безбедност и здравје при работа, Турција,
                       -   Г-дин Живослав Марковиќ, Управа за безбедност и здравје при работа, Србија,
                       -   Г-ѓа Фросина Џино, Државен инспекторат за труд, Албанија.
           20,00    Заедничка вечера
 
 
26 април 2013 (петок)
 
 
09,30 - 10,45    Сесија 3
                        -   Г-дин Едуард Брунер, Државен секретаријат за економски прашања – Дирекција за труд, Швајцарија,
                        -   Г-ѓа Улрике Болман, Европска мрежа за образование за безбедност и здравје при работа,
                        -   Г-дин Агим Милаку, Државен инспекторат за труд, Косово *,
                        -   Г-дин Матија Филиповиќ, Национален совет за БЗР, Хрватска
10,45 - 11,15    Кафе пауза
11,15 - 12,15    Сесија 4
                        -   Г-дин Франк Дехаск, Федерален сервис за вработување, труд и социјален дијалог, Белгија,
                        -   Г-дин Горан Враниќ, Републичка управа за инспекциски работи, Република Српска,
                        -   Г-ѓа Румјана Михаилова, Главна инспекција по труд, Бугарија.
12,15 - 12,45    Кафе пауза
12,45 - 13,15    Доделување на годишни национални награди за добра пракса во БЗР
13.15 - 13.30    Затварање на конференцијата
14,00 - 15,30    Ручек
15,30 -             Паралелни активности
                       -   Состанок на Националниот совет за безбедност и здравје при работа на Македонија,
                       -   Состанок на Управниот одбор на Европската мрежа за образование за безбедност и здравје при работа
                       -   Премиера за Македонија на документарен филм “Work hard – Play hard”
 
 
27 април 2013 (сабота)


           10,00    Појадок
10,00 - 11,00     Автобуски транспорт од хотелот до Галичник
11,00 - 11,30     Панорамско разгледување на селото
11,30 - 13,30     Пешачење низ шума до село Јанче (приближно 5,5 km.)
13,30 - 15,30     Ручек во село Јанче
15,30 - 16,30     Посета на манастирот Св. Јован Бигорски
16,30 - 17,30     Автобуски превоз до хотелот
           20,00     Вечера


28 април 2013 (недела)

 
           09,30     Појадок и одјавување од хотелот
09,45 - 10,00     Автобуски превоз до споменикот подигнат во чест на работниците кои ги изгубиле своите животи на работа
10,00 - 11,00     Комеморација на светскиот ден за БЗР          
           11,00     Автобуски превоз до Скопје
 

Дополнителна информација