Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 30

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php:28) in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/plugins/system/languagefilter/languagefilter.php on line 85

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654
Организатор

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Организатор

Ми претставува големо задоволство да Ве информирам дека Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) ќе биде домаќин на Втората Меѓународна Конференција, овојпат на тема “Национални стратегии за БЗР“.


Ко-организатори на конференцијата се Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ), Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) и Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ). Конференцијата се организира во соработка со Државниот инспекторат за труд, при Министерството за труд, и социјална политика.


Глобалната финансиска и економска криза имаше неповолни ефекти на вработеноста и работниот живот, и исто така на безбедноста и здравјето при работа во целиот свет. Глобалните предизвици наложуваат глобална соработка. Еден од најефективните и ефикасни начини е заедничко вложување во безбедна работна околина што ќе придонесе во унапредување на благосостојбата и зголемување на продуктивноста преку eлеминирање на повредите и болестите.


Како секоја земја се справува со овие проблеми, би требало да е прикажано во Националните стратегии за БЗР, кои што понатаму се преточени во Акциони планови за делување.


Учеството на Конференцијата е добра можност за одлучувачите, професионалците од областа на БЗР, работодавачите и претставници на работниците, и други заинтересирани страни кои се активни во полето на безбедноста и здравјето при работа, со цел да се обезбеди блиска соработка во процесот на размена на информации со експерти од Европа и од регионот.


Би сакал да Ве поканам сите на Втората меѓународна конференција на тема “Национални стратегии за БЗР“,  со нетрпение ја очекувам нашата средба!
Ви посакувам на сите здрава и безбедна иднина.

Милан  Петковски
Претседател на МЗЗПР

 

 

Дополнителна информација