Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php on line 30

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/string/string.php:28) in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/plugins/system/languagefilter/languagefilter.php on line 85

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654
Цел

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 652

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mzzpr/www/conference-mavrovo/libraries/joomla/filter/input.php on line 654

Цел

Единствена можност за сите нас. Се што треба е да бидеме на вистинското место во вистинското време.

Целта на одржувањето на оваа Конференција е сите ние да се здобиеме со искуства од имплементација на Национални стратегии со БЗР на Европско ниво, искуства од Балканските земји и сите релевантни институции поврзани со БЗР во Македонија.

Ќе размениме искуства, ќе прашаме, ќе бидеме прашани. Ќе разговараме. Ќе се споредиме каде сме, што треба да правиме, дали треба да правиме и зошто?

•    Ќе донесеме свои заклучоци.
•    Ќе се подобриме затоа што секогаш постојат услови за подобрување.
•    Ќе имплементираме Национална стратегија за БЗР која ги содржи сите елементи на модерна Европска стратегија.

 

Дополнителна информација